Artist Interviews

Interview med Kjeld Heltoft – nr. 196

Mennesket kan jo ikke opfinde så barokke skønheder, som dem der findes i naturen Når man laver kunst, vil man gerne fortælle om det, der optager én. Og det, der optager mig er levende skabninger: Menneskene, træerne, dyrene, fuglene… faunaen i det hele taget. Det vil sige alle de ting, som vokser og som kræver…

Interview med Vasconcellos, 176

Det forbudte behøverikke være dårligt Af Hanne Abildgaard  Maleren og grafikeren Vasconcellos er født i Brasilien i 1939. Sin kunstneruddannelse fik han på »Escola Nacional de Bellas Artes« i Rio de Janeiro i begyndelsen af 1960'erne, og siden arbejdede han selv som underviser ved flere kunstskoler. I 1972 måtte han imidlertid opgive at arbejde med…

Buster Bruun om kunst

  Om kunst  Af Buster Bruun  Hvis noget er grimt, uforståeligt, ubehjælpsomt, uvedkommende, sjusket, indviklet, ubrugeligt og afhængigt af en tyve siders fin/svær ordforklaring ved en boglærd studentikos kunsthistoriker – så er det "kunst"! Hvis det blot er forståeligt, enkelt, menneskeligt vedkommende og smukt "bør det ikke tages alvorligt og kan sørme ikke være kunst".…

Herman Stilling (1925-1996) om trolde

Troldene og solkvinden  Af Herman Stilling  Engang imellem når der er nogen som spørger mig, hvorfor jeg maler trolde, svarer jeg med at sige, at det er det, jeg er bedst til. Jeg fortæller også, at siden jeg var lille dreng, har jeg tegnet og malet trolde. Men at mine første trolde nærmest var tegninger…

Interview med Odd Moe, 186

En razzia mod det uartikulerede  Af Tom Reher »Og således bliver ethvert forsøg en ny begyndelse, en razzia mod det uartikulerede. Med en lurvet udrustning, der stadigvæk forringes I det almindelige virvar af upræcise følelser. Udiciplinerede patrouiller af sindsbevægelse« Dette digt af T. S. Elliotts, som for nogle år siden optrådte i et af kunstnerens…

Interview med Kristian Begtorp, 954 og 955

Barokkens mure lever ogånder stadig i RomDa Kristian Begtorp første gang kom til Rom var i 1954. Drengen fra Mols var blevet en mand og skulle ned til kunstnernes Mekka. Det blev ikke et ophøjet øjeblik for Kristian Begtorp. Derimod en varmere følelse: Da Kristian Begtorp første gang kom til Rom var i 1954. Drengen…

Interview med Karen Kjær Laursen

Der skal være humor i kunsten  Af Michael Lykke Andersen for Kunstklubben, november 1994 Karen Kjær Laursen maler overdimensionerede hårdtmalede kvinder og lidt mindre mænd. Et farve-festligt indgangsbillede til en fortælling om det her århundrede. – Mine billeder handler meget om at bibringe beskueren en livsglæde. Der skal være humor i mine værker. For hvem har…

Interview med Barry Lereng Wilmont

Zia-folket og dets skabelsesberetning Af Michael Lykke Andersen Barry Lereng Wilmont er canadier, men med en grafisk og en kunstnerisk uddannnelse har han valgt Danmark – og især det indre København som bosted – selv om han ofte opholder sig i endog meget fremmede dele af verden. Trods det har man i Kunstklubben kunnet følge ham…

Interview med Ib Spang Olsen

  Erindringsbillede fra Frihavnen  Af Agnete Vistar   Ib Spang Olsen har i over 60 år været en af landets flittigste kunstnere. Stentrykket "1934 – Appelsiner" er  et erindringsbillede fra Frihavnen. Dér kom kunstneren ofte som knægt i mellemkrigsårene. – I 1934 var Danmark meget fattigt. Der var næsten ingen appelsiner. Men vi var jo dernede, når de…

Interview med Ole F. Olsen

De hvide spring  Af Henrik Lykke Andersen  "I ethvert hvidt spring er der endnu et hvidt spring" (Wassily Kandinsky) (Wassily Kandinsky) Tæt ved en enestående fuglekoloni midt på Samsø, bor kunstneren Ole F. Olsen. – For nogen føles havet som en hæmsko og stilheden som irriterende. Jeg ved kun, at sådan har jeg det ikke,…