Af Jakob Gormsen

Billedet beskriver det indre af en tilfældig vogn i et tilfældigt s-tog med otte tilfældige personer anbragt på tilfældige pladser, mens et gul-grønt-rosa lys falder ned over dem. De gennembrydes alle af lodrette eller vandrette linjer, så ingen ses i sin helhed.

Men personernes placering er med til at skabe billedets dybde ind mod centrum: en kulsort firkant. Ellers er det de dybblå lodrette og vandrette linjer, der spænder motivet fast, og som sammen med plakater og opslag skaber en række firkanter i varierende størrelser og nuancerede farveholdninger i grøn-gul-rosa – med den grønne i loftet og rosaen udenfor vinduerne – og som en kontrast hertil sorte firkanter dannet af sæderne og den hvide firkant med linjerne over nettet i blåt og rødt.

På en gang et realistisk billede fra et kendt hverdagsmiljø og samtidig et rent konstruktivt billede. Afslørende hvilke mange muligheder, der er for at iagttage levende former og rige farvenuancer – lige for øjnene af én. Et virkeligt levende billede.