Poul Steffensen, 039

kr. 400,00

Træsnit trykt i sort
i 500 nummererede
og signerede eksemplarer

Papirformat: 41 x 43 cm
Trykformat: 31 x 33 cm

Kategorier: , Varenummer (SKU): 039

Jacob Gormsen

Poul Steffensen begyndte som maler, men blev hurtigt tiltrukket af grafikken og fandt heri sin egen udtryksform. I mange år skar han træsnit af danske romanske landsbykirker - ialt mere end 200 - alle skåret på stedet for at kunne gengive tyngden af sten, atmosfæren og oplevelsen direkte - derfor bliver disse tryk også kun trykt med hånden og aldrig i presse.

Også faunaen arbejder Poul Steffensen med, navnlig fugle og padder, som bliver tegnet og lavet til grafiske blade, men de fremstilles også som småskulpturer - og kan da blive til overnaturlige fabelvæsener .

Poul Steffensen er en meget fin illustrator! For eksempel har han lavet træsnittene til »Gamle danske dyrefabler«.

Også dette tryk har illustrationens præg og stemning. En inderlighed i tonen og en nærhed i perspektivet fra den store lysende flade ved mændenes fødder over bænkens sorte ryg til den let skårne mørke monumentale flade i baggrunden. Motivet er helt naturalistisk: To gamle mænd sidder på en bænk i egne tanker og slikker en smule solskin på pladsen foran Århus Domkirke. De er omgivet af frodige levende vækster - blomster og et enkelt træ.

Der er en egen stilhed og alvor over trykket - ikke mindst udtrykt i de to skikkelsers holdning - let foroverbøjede med foldede hænder, tavse.

Poul Steffensen har set en situation og gengivet den, så vi også ser den - og oplever den - og kan gøre os vore egne tanker derover.