Dea Trier Mørch, nr. 177

DKK 500,00

Linoleumstryk af Dea Trier Mørch
Trykt i blåt i 690 nummererede og signerede eksemplarer
Papirformat: 32,5 x 50 cm
Trykformat: 17,5 x 29,5 cm

Kategorier: , SKU: 177

Kunstklubbens linoleumssnit i blåt med et stænk af grønt er en illustration i bogen »Skibet i flasken - det bedste i bogen. Den stærke kontrast i sort-hvid gør billedet lidt hårdt og ufølsomt. Den meget specielle dybe blågrønne farve på Kunstklubbens tryk formidler ømme følelser og skaber en stemning af tryghed og ro. Stilhed om man vil.

Hertil bidrager også de meget levende streger skåret fast og dybt i linoleummet afvekslende med hurtige lette snit i skiftende rytmer lige fra det lidt hektiske nederst på trykket og til de rolige snit, som kvindens skulder og hår danner i en overlegen korrespondance med den bastante firkant, som samler baggrunden. Dertil kommer, at trykket på personerne er fast og jævn, mens baggrunden er gnistrende som en stjernehimmel.

Det er et motiv, som samtidig er levende og frisk, stille og blufærdigt. Og så udstråler det en glæde, som er i slægt med den, juleevangeliet forkynder, og som burde blive ethvert nyfødt barn til del.

Men det siger også noget om menneskelig fællesskab på tværs af alder og generation - og netop dette trænger sig på, jo mere man betragter billedet. Dea Trier Mørch opnår denne stærke følelsesmæssige virkning ved at lade kvinden og barnet træde ud foran rammen og ved at lade motivet af de to nå helt ud til trykpladens kant.

Figurerne ligesom vokser og kommer en nærmere og nærmere, ja - bliver nærværende.

Dea trier Mørch har taget et yndet, men noget slidt motiv op. Men giver det en ny mening, som jo egentlig er og altid har været den samme - og som rummer den tætteste sammenhæng mennesker imellem - og er den eneste ægte kærlighed.

Det har Dea Trier Mørch fremstillet enkelt og ligetil og realistisk, som de fleste mennesker ud over deres første ungdom har oplevet det. så billedet rummer en stor fællesmenneskelig oplevelse, som vi kan dele med hinanden. Ærligt og redeligt og helt blottet for forloren sentimentalitet.